Как да изберем парфюм, който да ни отива?

Как да изберем парфюм, който да ни отиваМоже и да изглежда лесно "да изберем парфюм, който да ни отива", но също както при обувките, грима, прическата и дрехите, има неща, които ни отиват и други, които не ни отиват.

Колко често ви се е случвало да се възхитите от парфюма на ваш познат, а след като го пробвате върху себе си, ароматът е различен и не ви допада. Този ефект се получава поради факта, че всички ние имаме различна кожа, а реално точно тя дава живот на аромата на парфюма. В едни случаи, парфюмът може да стои невероятно на вашата кожа, а в други - просто да не пасва... но както и да го погледнете, който и парфюм да изберете, той ще има уникален аромат върху вас.

Според вашите предпочитания и характер, тоновете на парфюма се простират от тъмни, дълбоки и загадъчни (ванила, сандалово дърво и пачули), до светли, леки и романтични (цитруси, роза, гардения и жасмин). От вас зависи коя част от своя характер искате да изразите или подчертаете. Какво искате да покажете, което не е видимо, за хората около вас през повечето време?

Може да се каже, че брюнетките избират по-тъмните и по-дълбоки тонове, докато повечето русокоси и червенокоси жени избират по-леките и свежи тонове. Но естествено вие може да обожавате дълбочината на аромата на сандалово дърво примесен с мускус и да сте блондинка. Забавно е да се експериментира по този начин с ароматите.

Ароматът преминава през три основни фази:

 • Начална фаза -  връхните нотки са аромата, който усещате веднага след като нанесете парфюма. Това е първото впечатление, но то е краткотрайно, тъй като избледнява бързо.
 • Преходна фаза - сърдечните нотки, можете да се наслаждавате на тяхното присъствие от няколко минути до час след нанасяне на парфюма. През тази фаза ароматът на парфюма озрява.
 • Финална фаза - основните нотки се появяват след не по-малко от половин час. Основните тонове се смесват със средните, за да се получи основната тема на парфюма. През тази фаза се разкрива реалния облик на аромата.

Какво да правим при избора и ползването на парфюма:

 • Позволете на парфюма да се разгърне, бъдете търпеливи и запомнете, че той се състои от три слоя, които трябва да се слеят в едно, за да разкрият истинското лице на аромата.
 • Сменяйте парфюма си със смяната на сезоните. Например, през зимата може да се нуждаете от по силен аромат, тъй като студът отнема част от него.
 • Пазарувайте парфюми следобед, тъй като тогава обонянието на човек е най-изострено.
 • Ако имате суха кожа, трябва да нанесете повече парфюм. За разлика от по-мазната кожа, сухата изисква по-честата употреба на парфюм, за да се запази присъствието на аромата.
 • Слагайте си парфюм след като сте си взели душ и сте се подсушили добре.
 • Слагайте си парфюм на местата, където се напипва пулса (китките, шията) за постигане на максимален ефект.

Какво да не правим при избора и ползването на парфюма:

 • Не си слагайте парфюм в денят, когато ще пазарувате парфюми, тъй като той ще въздейства върху аромата на останалите и ще ги промени.
 • Не прекалявайте с парфюма, особено ако е силен. Това обикновено кара хората около вас да изпитват дискомфорт и може да доведе дори до главоболие.
 • Не го нанасяйте в близост до перли и бижута, тъй като алкохола, който съдържа парфюма, може да повреди повърхноста им.
 • Не комбинирайте парфюм с дезодоранти, гелове и стикове, понеже комбинацията от аромати може да бъде неприятна.
 • Не купувайте парфюм преди да го пробвате на собствената си кожа. Нанесете малко на кожата си и в продължение на няколко часа следете аромата му, така ще може да усетите как той се развива във времето и колко е дълготраен.
 • Не натърквайте парфюма след като сте го нанесли. Това поврежда молекулите и променя тоновете и аромата му.

Сподели в

Топ продукти

Коментари

Количка

Loading cart

Промоционална безплатна доставка при поръчка на 2 или повече парфюма

Луксозната колекция D&G Velvet Collection с два нови аромата от Изтока

Dolce and Gabbana добавиха два нови аромата към тяхната Velvet Collection, която бе пусната за първи път на пазара в известния лондонски магазин Harrods през ноември 2011 г. Първоначално колекцията...

Имената на спечелилите подарък на стойност 50лв за Коледа от Smell.bg вече са известни

Коледният дух ни завладява и омагьосва. Достига до най-закътаните ъгълчета на душата ни, за да превърне в реалност най-съкровените ни желания. Ние вярваме, че всяко едно от тях може да се сбъдне....

Брус Уилис очарова дамите със своя първи женски аромат

След първият аромат за мъже, който с името на Брус Уилис през 2010 година, от компанията LR обявиха и излизането през 2012 година на аромата за жени Bruce Willis Lovingly. Дебютният парфюм за жени на...
47.99
лв
Carolina Herrera 212 Sexy

Carolina Herrera 212 Sexy

За жени
4.6
18.99
лв
Carolina Herrera Chic for women

Carolina Herrera Chic

За жени
4.75
78.99
лв
Paco Rabanne 1 Million

Paco Rabanne 1 Million

За мъже
4.76744
57.99
лв
Dolce & Gabbana The One for men

Dolce & Gabbana The One за мъже

За мъже
4.933335
71.99
лв
Emporio Armani Diamonds Summer for men

Emporio Armani Diamonds Summer for men

За мъже
4.81818