Как ароматите влияят на мъжете

Как ароматите влияят на мъжетеНяма човек, който да не е чувал сентенцията, че пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха. Хм... Изглежда, обаче, че има някаква истина в това. При това, не толкова пряко свързана със самото готвене, колкото с отделните аромати, които ползваме и които се оказва, че ни напомнят на приятни събития или просто на вкусните манджи на мама...

Но, нека се върнем към началото. Наскоро Асоциацията за изследване на аромати и вкусове в Чикаго публикува интересни резултати от тяхно проучване. На група от 31 мъже на възраст между 18 и 64 е бил предоставен набор от 24 аромата, специално подбрани с цел да въздействат на сетивата.

При подлагането им на всеки един от ароматите, мъжете показали измерими физически реакции, свързани със сексуалната им възбуда. Изненадващото е, че повечето от предложените аромати не са парфюми, а миризми свързани с определени храни.

 

Лавандула, момина сълза, портокал, сандалово дърво и ветивер

Съчетанието на аромат или парфюм с определени храни е довело до реакция на възбуда при мъжете.

Лавандулата в съчетание с мириса на тиквен пай води до реакция на възбуда при четирдесет на сто от тестваните субекти.

Портокаловите аромати пораждат реакция при 19,5% от мъжете, а момината сълза поражда реакция при 11% от тях.

За сандаловото дърво и ветивера се смята, че предизвикват мъжете на химично ниво.

 

Тиквен пай, ванилия и канела

В допълнение към комбинацията от тиквен пай с лавандула, учените установили, че тиквен пай в комбинация с мириса на понички, поражда реакция на възбуда при 20% от мъжете, участвали в проучването.

Една от теориите, предложени от Асоцияцията е, че мъжете реагират така поради присъствието на ванилия в поничките и канела в тиквения пай, а двете подправки се смятат за афродизиак.

 

Черно биле, понички, Кола и пуканки

Сред по-необичайните аромати включени в проучването, които провокират сексуална реакция при мъжете, са черно женско биле, мириса на поничка, на кола и на пуканки.

Черното женско биле поражда реакция при 13% от тестваните мъже, както самостоятелно, така и в комбинация с аромата на кола.

Аромата на понички и кола поражда реакция на възбуда при 12.5% от мъжете.

Миризмата на пуканки с масло, поражда реакция при 9% от изпитаните мъже.

 

Феромоните

Тамянът, който се извлича от смола, съдържа химически вещества, които са почти идентични с човешките сексуални секрети. За съжаление, ефектът на човешките феромони върху сексуалната възбуда при мъжете и жените изглежда е минимален, тъй като хората са загубили голяма част от способността си да търсят и намират потенциални партньори чрез феромоните.

 

Ако използвате разумно всички тези факти при покупката на следващия си парфюм, много е вероятно мъжете да се обръщат след вас само заради аромата ви. Успех!

Сподели в

Топ продукти

Коментари

Количка

Loading cart

Промоционална безплатна доставка при поръчка на 2 или повече парфюма

Луксозната колекция D&G Velvet Collection с два нови аромата от Изтока

Dolce and Gabbana добавиха два нови аромата към тяхната Velvet Collection, която бе пусната за първи път на пазара в известния лондонски магазин Harrods през ноември 2011 г. Първоначално колекцията...

Имената на спечелилите подарък на стойност 50лв за Коледа от Smell.bg вече са известни

Коледният дух ни завладява и омагьосва. Достига до най-закътаните ъгълчета на душата ни, за да превърне в реалност най-съкровените ни желания. Ние вярваме, че всяко едно от тях може да се сбъдне....

Брус Уилис очарова дамите със своя първи женски аромат

След първият аромат за мъже, който с името на Брус Уилис през 2010 година, от компанията LR обявиха и излизането през 2012 година на аромата за жени Bruce Willis Lovingly. Дебютният парфюм за жени на...
Carolina Herrera 212 Sexy

Carolina Herrera 212 Sexy

За жени
4.6
Carolina Herrera Chic for women

Carolina Herrera Chic

За жени
4.75
Paco Rabanne 1 Million

Paco Rabanne 1 Million

За мъже
4.76744
Dolce & Gabbana The One for men

Dolce & Gabbana The One за мъже

За мъже
4.933335
Emporio Armani Diamonds Summer for men

Emporio Armani Diamonds Summer for men

За мъже
4.81818