8 авангардни шишенца за парфюм

Авангардните и иновативни шишенца за парфюми винаги са били неизменна част от представянето на парфюма по атрактивен и неустоим за публиката начин. Затова ние решихме да ви представим едни от най-нестандартните решения, които представят аромата по неповторим начин.

1. Chaneldrip

Pepe Heykoop представя перфектния пример за симбиоза между аромат и мода в тази модификация на Chanel No. 5, обляна в пяна и наречена Chaneldrip. Този проект е създаден за изложба наречена "5.5 Икона се среща с иконите", състояла се през 2009 и организирана от Al Sabah Art & Design.

Chaneldrip

 

2. Nooka

Следвайки urban модата, Jon Patterson създава за Nooka поредица от функционални шишенца.

"Търсеният резултатът е преоткриване на дизайна отразяващ градския стил и е насочен директно към всички негови обитатели. Шишенцето на един парфюм освен полезно, трябва да бъде и лесно преносимо, и защо не - да може да се носи като аксесоар? Исках да преобърна нормите за дизайн наложени в бранша и да създам нови.", обяснява той.

Nooka

 

3. Frazer Parfum

Създаден специално в чест на традиционния парфюмерист на 18-ти век, Frazer пресъздава естествения и изпитан от времето метод за употреба на парфюм като използва пчелен восък смесен с масла и аромати. Крайният продукт е поставен в дискретна дървена кутийка, която можете да носите със себе си по всяко време.

Frazer Parfum

 

4. Agonist Parfums

Agonist Parfums са се специализирали в пакетирането на “аромати” в отличителни стъклени бутилки проектирани от Åsa Jungnelius на Коста Boda. Предназначени са за многократна употреба. Бутилките имат изключително изтънчен вид, а разпръскването на парфюма става с помощта на малко стоманено лостче.

Agonist Parfums

 

5. Six Scents

Всяко едно шишенце Six Scents е придружено от двд, съдържащо видео и снимки, които разкриват историята около всеки един аромат.

Six Scents

 

6. Grossmith

Grossmith е аромат, създаден през 1865. За съжаление той не успява да се наложи добре през 20ти век и производството му е спряно преди около 30 години. Пра-пра внукът на създателя му, обаче, наскоро реши да пусне парфюма на пазара отново, представяйки го в ново шишенце, базирано на оригинала.

Grossmith

 

7. Fragrance

Frangrance е създаден от немския дизайнер Alexa Lixfeld и се отличава от всички останали парфюми на пазара със своята оригинална капачка. За капачка е използвано уникално циментово блокче, което покрива всеки един от парфюмите.

Fragrance

 

8. A Perfume Fountain

Anne McClain се е опитала да улови акта на хуманност в аромата, като предлага парфюма в стъклена бутилка под формата на човешко сърце. То е дело на дизайнерите Lance McGregor и Alan Iwamura.

A Perfume Fountain

Сподели в

Топ продукти

Коментари

Количка

Loading cart

Промоционална безплатна доставка при поръчка на 2 или повече парфюма

Луксозната колекция D&G Velvet Collection с два нови аромата от Изтока

Dolce and Gabbana добавиха два нови аромата към тяхната Velvet Collection, която бе пусната за първи път на пазара в известния лондонски магазин Harrods през ноември 2011 г. Първоначално колекцията...

Имената на спечелилите подарък на стойност 50лв за Коледа от Smell.bg вече са известни

Коледният дух ни завладява и омагьосва. Достига до най-закътаните ъгълчета на душата ни, за да превърне в реалност най-съкровените ни желания. Ние вярваме, че всяко едно от тях може да се сбъдне....

Брус Уилис очарова дамите със своя първи женски аромат

След първият аромат за мъже, който с името на Брус Уилис през 2010 година, от компанията LR обявиха и излизането през 2012 година на аромата за жени Bruce Willis Lovingly. Дебютният парфюм за жени на...
47.99
лв
Carolina Herrera 212 Sexy

Carolina Herrera 212 Sexy

За жени
4.6
18.99
лв
Carolina Herrera Chic for women

Carolina Herrera Chic

За жени
4.75
78.99
лв
Paco Rabanne 1 Million

Paco Rabanne 1 Million

За мъже
4.76744
57.99
лв
Dolce & Gabbana The One for men

Dolce & Gabbana The One за мъже

За мъже
4.933335
71.99
лв
Emporio Armani Diamonds Summer for men

Emporio Armani Diamonds Summer for men

За мъже
4.81818