Ароматът на роза засилва паметта и осигурява спокоен сън

Ароматът на роза засилва паметта и осигурва спокоен сънАроматите могат да имат изключително благоприятно влияние както върху нашето психологическо състояние, така и върху физическите ни реакции.

Студенти, които са помирисали розмарин или лавандула, на пример, са в състояние да запомнят много повече информация. Затова, ако се подготвяте за изпит, осигурете си тези миризми, както и добавете към диетата си храни като орехи, боровинки, спанак, броколи, домати и тиквени семки. Освен това положителен ефект върху паметта имат и много билки като градински чай, розмарин, жен-шен, гинко билоба и екзотични билки.

Едва в началото на 2009 година, обаче, германски учени стигат да заключение, че ароматът на рози може да има силно позитивен ефект върху паметта. Те провеждат експеримент с група студенти по медицина като една от задачите, която е трябвало да изпълнят, е запаметяването на поредица от карти.

След провеждането на упражненията някои от студентите са били изложени на аромата на роза. На следващия ден се установило, че студентите изложени на аромата на рози можели да си спомнят до 97% от карти, а останалите - само около 86%.

Освен върху паметта приятното ухание на рози може да се отрази и на съня. Той ще бъде по-спокоен и приятен.

Розите са подходящи и за повдигане на самочувствието и мотивацията. Това е тайната на много кремове или друга козметика с розово масло.

Ако търсите начин да подобрите съня или паметта си, ако искате да сте с по-високо самочувствие или просто да ухаете добре, намерете начин да изпълните ежедневието си с благоуханието на рози.

Сподели в

Топ продукти

Коментари

Количка

Loading cart

Промоционална безплатна доставка при поръчка на 2 или повече парфюма
Carolina Herrera 212 Sexy

Carolina Herrera 212 Sexy

За жени
4.6
Carolina Herrera Chic for women

Carolina Herrera Chic

За жени
4.75
Paco Rabanne 1 Million

Paco Rabanne 1 Million

За мъже
4.76744
Dolce & Gabbana The One for men

Dolce & Gabbana The One за мъже

За мъже
4.933335
Emporio Armani Diamonds Summer for men

Emporio Armani Diamonds Summer for men

За мъже
4.81818