Аромат на лавандула

Аромат на лавандулаЛавандулата е много важна част от историята на ароматите. Билката може да бъде проследена в исторически източници от преди 2500 години. Египтяните са я използвали при мумифициране, римляните смятали, че къпането с лавандула е добър начин да се предпазят от хапещи насекоми, а през 17-ти век се е смятало, че лавандулата помага при лечение на някои болести.

Въпреки че никой не може да ви гарантира, че ако живеете в къща изпълнена с аромат на лавандула ще се предпазите от болести, съществуват доказателства, че хората, които редовно са заобиколени от аромата на лавандула са по-здрави от тези, които не са.

Но може би най-голяма полза за здравето свързана с аромата на лавандула е, че той помага на хората да се отпуснат и дори може да повдигне техния дух.

Така че следващият път, когато имате тежък ден на работното място и необходимост да релаксирате просто отидете до магазина и си вземете няколко лавандулови ароматни свещи. Когато се приберете вкъщи, облечете си нещо удобно, запалете свещите, намалете осветлението, затворете очи и оставете ума си да се освободи от негативните мисли.

Вдишайте бавно аромата на лавандула и след няколко минути ще почувствате как напрежението освобождава тялото ви. И докато се усетите вече ще гледате на света с нови очи и проблемите ви няма да изглежда толкова сериозни. Когато загасите свещта, ще бъдете напълно спокойна и презаредени.

Проучванията показват, че ароматът на лавандула има позитивно влияние както върху мъжете, така и върху жените. Така че лавандуловите аромати са отличен избор, когато се опитвате да създадете романтична атмосфера.

Сподели в

Топ продукти

Коментари

Количка

Loading cart

Промоционална безплатна доставка при поръчка на 2 или повече парфюма
47.99
лв
Carolina Herrera 212 Sexy

Carolina Herrera 212 Sexy

За жени
4.6
18.99
лв
Carolina Herrera Chic for women

Carolina Herrera Chic

За жени
4.75
78.99
лв
Paco Rabanne 1 Million

Paco Rabanne 1 Million

За мъже
4.76744
57.99
лв
Dolce & Gabbana The One for men

Dolce & Gabbana The One за мъже

За мъже
4.933335
71.99
лв
Emporio Armani Diamonds Summer for men

Emporio Armani Diamonds Summer for men

За мъже
4.81818