Аромат на лавандула

Аромат на лавандулаЛавандулата е много важна част от историята на ароматите. Билката може да бъде проследена в исторически източници от преди 2500 години. Египтяните са я използвали при мумифициране, римляните смятали, че къпането с лавандула е добър начин да се предпазят от хапещи насекоми, а през 17-ти век се е смятало, че лавандулата помага при лечение на някои болести.

Въпреки че никой не може да ви гарантира, че ако живеете в къща изпълнена с аромат на лавандула ще се предпазите от болести, съществуват доказателства, че хората, които редовно са заобиколени от аромата на лавандула са по-здрави от тези, които не са.

Но може би най-голяма полза за здравето свързана с аромата на лавандула е, че той помага на хората да се отпуснат и дори може да повдигне техния дух.

Така че следващият път, когато имате тежък ден на работното място и необходимост да релаксирате просто отидете до магазина и си вземете няколко лавандулови ароматни свещи. Когато се приберете вкъщи, облечете си нещо удобно, запалете свещите, намалете осветлението, затворете очи и оставете ума си да се освободи от негативните мисли.

Вдишайте бавно аромата на лавандула и след няколко минути ще почувствате как напрежението освобождава тялото ви. И докато се усетите вече ще гледате на света с нови очи и проблемите ви няма да изглежда толкова сериозни. Когато загасите свещта, ще бъдете напълно спокойна и презаредени.

Проучванията показват, че ароматът на лавандула има позитивно влияние както върху мъжете, така и върху жените. Така че лавандуловите аромати са отличен избор, когато се опитвате да създадете романтична атмосфера.

Сподели в

Топ продукти

Коментари

Количка

Loading cart

Промоционална безплатна доставка при поръчка на 2 или повече парфюма
Carolina Herrera 212 Sexy

Carolina Herrera 212 Sexy

За жени
4.6
Carolina Herrera Chic for women

Carolina Herrera Chic

За жени
4.75
Paco Rabanne 1 Million

Paco Rabanne 1 Million

За мъже
4.76744
Dolce & Gabbana The One for men

Dolce & Gabbana The One за мъже

За мъже
4.933335
Emporio Armani Diamonds Summer for men

Emporio Armani Diamonds Summer for men

За мъже
4.81818