Намалете стреса с аромат на окосена трева.

аромат на окосена треваУчени са установили, че химическо вещество, отделяно от прясно окосена трева, кара хората да се чувстват щастливи и отпочинали.

Според изследователите веществото въздейства пряко на частите от мозъка отговорни за емоциите и паметта.

В резултат от тези проучвания те са създали парфюм, който "мирише на прясно окосена трева" и помага за намаляване на стреса и засилване на паметта.

За разработката му са били необходими седем години изследвания.

Идеята за парфюма, наречен Serenascent, е хрумнала на д-р Ник Лавидис, невролог от университета в Куинсланд, след излет в гората преди 20 години.

"Три дни в националния парк Йосемити бяха като тримесечна ваканция", споделя той.

"Тогава не осъзнавах, че всъщност комбинацията от ободряващи химически вещества от боровите дръвчета, буйната растителност и окосената трева, ме накараха да се почувствам толкова спокоен. Години по-късно мой съсед коментира чудесния мирис на тревата, след като бях окосил градината, и всичко започна да си идва на мястото", добави той.

Има два вида стрес. Първият е, когато ти предстои да свършиш нещо или знаеш, че трябва да направиш нещо добре. Това е добрата форма на стрес. Лошият стрес е хроничния, той се свързва с увеличаване на кръвното налягане, забравяне и отслабване на имунната система", споделя австралийския учен.

Хроничният стрес уврежда хипоталамуса, като намалява връзките между комуникиращите клетки, което води до загуба на памет.

Парфюмът вече е в продажба, като цената му е около четири британски лири.

Сподели в

Топ продукти

Коментари

Количка

Loading cart

Промоционална безплатна доставка при поръчка на 2 или повече парфюма

Луксозната колекция D&G Velvet Collection с два нови аромата от Изтока

Dolce and Gabbana добавиха два нови аромата към тяхната Velvet Collection, която бе пусната за първи път на пазара в известния лондонски магазин Harrods през ноември 2011 г. Първоначално колекцията...

Имената на спечелилите подарък на стойност 50лв за Коледа от Smell.bg вече са известни

Коледният дух ни завладява и омагьосва. Достига до най-закътаните ъгълчета на душата ни, за да превърне в реалност най-съкровените ни желания. Ние вярваме, че всяко едно от тях може да се сбъдне....

Брус Уилис очарова дамите със своя първи женски аромат

След първият аромат за мъже, който с името на Брус Уилис през 2010 година, от компанията LR обявиха и излизането през 2012 година на аромата за жени Bruce Willis Lovingly. Дебютният парфюм за жени на...
47.99
лв
Carolina Herrera 212 Sexy

Carolina Herrera 212 Sexy

За жени
4.6
18.99
лв
Carolina Herrera Chic for women

Carolina Herrera Chic

За жени
4.75
78.99
лв
Paco Rabanne 1 Million

Paco Rabanne 1 Million

За мъже
4.76744
57.99
лв
Dolce & Gabbana The One for men

Dolce & Gabbana The One за мъже

За мъже
4.933335
71.99
лв
Emporio Armani Diamonds Summer for men

Emporio Armani Diamonds Summer for men

За мъже
4.81818