7 съвета как да запазим аромата на парфюма по-дълго

Как да запазим аромата на парфюм по-дългоЧесто ли ви се случва уханието на новия ви парфюм да избледнее само няколко часа след като сте се напръскали? Ако се сблъсквате с този проблем по-често отколкото ви се иска, тук можете да намерите няколко полезни съвета как да запазите аромата на парфюма по-дълго върху вашата кожа.

1.

Първото нещо, което можете да опитате, е да приложите малко парфюм върху косата си, понеже тя запазва аромата по-дълго от кожата.

 

2.

Парфюмът достига апогея си върху кожата, когато се поставя върху определени “горещи” точки. Освен на стандартното място зад ушите, парфюмът може да се нанася и на още няколко точки, които съхраняват неговото присъствие. Такива точки са всички места, където се усеща пулса на сърцето: зад ушите, на китките, на сгъвките на лакътя, в основата на врата, както и под мишниците.

 

3.

Ако имате суха кожа, опитайте да си сложите малко крем или лосион преди да се напръскате. Установено е, че ароматът от парфюма избледнява по-бързо, когато е върху суха кожа.

 

4.

Добре е да се ползват сапун, дезодорант, парфюм и крем от една козметична марка.  Често в коплект с вашия парфюм, вървят лосион, дезодорант или афтершейф, които притежават същия аромат като парфюма, с който се продават, и могат да ви помогнат да запазите желания аромат по-дълго.

 

5.

Ако искаме да усилим силата на аромата, може да пръснем и дрехите - под якичката и подгъва, а в шкафовете за бельо да поставим тампони, напоени с любимия ни парфюм.

 

6.

Към флакончетата с парфюми трябва да се отнасяме с внимание. Прякото действие на слънчевите лъчи и влажния въздух могат да повлияят пагубно върху силата на аромата. Затова е препоръчително да го съхранявате на прохладно и тъмно място и след употреба да го затваряте добре.

 

7.

Запознайте се с основните съставки на вашия парфюм. Силата на аромата и неговата продължителност зависят пряко от това към коя група принадлeжат. Различните парфюми имат различно съотношение между водата, алкохола и етеричните масла, и спрямо това съотношение, те се делят на различни групи като например "Eau De Parfum" (парфюм) или "Eau De Toilette" (тоалетна вода).

По-малко известни са ароматите от групата "Eau Fraiche", те имат най-ниска концентрация на етерични масла и затова ароматът им не е толкова продължителен и силен.

Повече относно различните групи аромати можете да прочетете в статията за разликата между EDP, EDT и EDC.

Сподели в

Топ продукти

Коментари

Количка

Loading cart

Промоционална безплатна доставка при поръчка на 2 или повече парфюма

Луксозната колекция D&G Velvet Collection с два нови аромата от Изтока

Dolce and Gabbana добавиха два нови аромата към тяхната Velvet Collection, която бе пусната за първи път на пазара в известния лондонски магазин Harrods през ноември 2011 г. Първоначално колекцията...

Имената на спечелилите подарък на стойност 50лв за Коледа от Smell.bg вече са известни

Коледният дух ни завладява и омагьосва. Достига до най-закътаните ъгълчета на душата ни, за да превърне в реалност най-съкровените ни желания. Ние вярваме, че всяко едно от тях може да се сбъдне....

Брус Уилис очарова дамите със своя първи женски аромат

След първият аромат за мъже, който с името на Брус Уилис през 2010 година, от компанията LR обявиха и излизането през 2012 година на аромата за жени Bruce Willis Lovingly. Дебютният парфюм за жени на...
47.99
лв
Carolina Herrera 212 Sexy

Carolina Herrera 212 Sexy

За жени
4.6
18.99
лв
Carolina Herrera Chic for women

Carolina Herrera Chic

За жени
4.75
78.99
лв
Paco Rabanne 1 Million

Paco Rabanne 1 Million

За мъже
4.76744
57.99
лв
Dolce & Gabbana The One for men

Dolce & Gabbana The One за мъже

За мъже
4.933335
71.99
лв
Emporio Armani Diamonds Summer for men

Emporio Armani Diamonds Summer for men

За мъже
4.81818