Скандална реклама на YSL Belle d'Opium - свалена от ефир

Скандалната реклама на  Belle d'Opium на YSL бе свалена от ефирБританците явно са много предирчиви към рекламите, които гледат. След като забраниха клипа за парфюма на Бионсе - Heat, който беше обявен за прекалено секси (повече информация тук), сега влиза в сила и забрана срещу рекламата на YSL - Belle d'Opium.

Във Франция, например, рекламата е била гледана от над 44 милиона души, а 96 процента от френските жени я намират за напълно приемлива. Всъщност, само 13 зрители в Англия са подали оплакване, но въпреки това рекламният клип е спрян от ефир.

В рекламата на парфюма "Belle d'Opium", актрисата Мелани Тиери приема образа на Бела и танцува в ритама на ритуални барабани сякаш под влияние на опият. Някои от движенията могат лесно да бъдат асоциирани с инжектирането на наркотични вещества, което е всъщност и основния мотив за свалянето от ефир.

Клипът завършва с предизвикателна сцена, в която актрисата нежно прошепва:

Аз съм твоята страст.
Аз съм Belle D'Opium.
Новият аромат от Yves St Laurent
.

В своя защита YSL заявяват, че името Belle D'Opium внушава идеята, че жените, които ползват аромата, имат същият пристрастяващ ефект върху мъжете, както този от наркотиците. 

Хореографията е била внимателно подбрана, за да може Бела да съблазни зрителя и да покаже скритата сила и мощ на аромата. А финалните думи само подсилват посланието.

Въпреки това, органите за спазване на рекламните стандарти на острова твърдо застанаха зад позицията, че рекламният клип може да бъде изтълкуван по-скоро като визуализация на ефектите от употребата на наркотици, отколкото като израз на женственост и чар. Ето защо тя трябва да бъде свалена окончателно от ефир.

Сподели в

Топ продукти

Коментари

Количка

Loading cart

Промоционална безплатна доставка при поръчка на 2 или повече парфюма

Вижте кой е идеалният подарък за Свети Валентин!

Парфюм, шоколади или цветя? От трите най-популярни подаръци за Св. Валентин, само един не съдържа калории и няма да повехне скоро. Ароматът е вечен подарък, който създава траен спомен и остава дълго...

Най-подходящите мъжки парфюми за есента и зимата

И след като представихме няколко изключително привлекателни и модерни предложения за дамски парфюми през есенно-зимния сезон, сега дойде ред и на силния пол. За мъжете подходящите парфюми за Есен/...

Най-подходящите дамски парфюми за есента и зимата

А ето, че топлото лятото отстъпи място на есента, а след нея ще дойде и студената зима. И докато все още може да се наслаждаваме на оставащите топли дни, определено трябва да започнем да мислим и за...
47.99
лв
Carolina Herrera 212 Sexy

Carolina Herrera 212 Sexy

За жени
4.6
18.99
лв
Carolina Herrera Chic for women

Carolina Herrera Chic

За жени
4.75
78.99
лв
Paco Rabanne 1 Million

Paco Rabanne 1 Million

За мъже
4.76744
57.99
лв
Dolce & Gabbana The One for men

Dolce & Gabbana The One за мъже

За мъже
4.933335
71.99
лв
Emporio Armani Diamonds Summer for men

Emporio Armani Diamonds Summer for men

За мъже
4.81818