Аромат на пачули

Аромат на пачулиАроматът на пачули е силен и тежък. Отличава се с дървесно-тревени нотки, както и с нюанси на земя и корени. Първоначално се долавят нотки на сладки треви. С узряването на аромата фината плодова нотка надделява и цялата композиция става по-деликатна и ефирна.

Неговото масло е прозрачно с зеленикаво-кафяв или тъмнооранжев цвят.
Произход
Пачулито (Pogostemon patchouli) е дългогодишно храстовидно растение с бяло-розови цветове. Първоначалният му произход е от Индонезия и Малайзия. Основните центрове на дестилация са в Индонезия, Китай и Индия.

Метод за добив
Листата се събират няколко пъти годишно, сушат се и се транспортират към фабиките за дестилация. Основната есенция на пачули се добива чрез парна дестилация на вече изсушените листа от растението.

Употреба
Аромат на пачулиПачули се използва в състава на парфюмите от следните основни групи: Кипър, дървесна и ориенталска. Среща се в повече от половината мъжки и в много дамски аромати. Маслото от пачули се използва също така и като съставка в балсамите за коса, в репелентите против насекоми, в продуктите за дезинфекция, и в различните видове ароматизиратори. Неговата леко сапунена миризма е популярна предимно в Азия и Латинска Америка.

История
Името му произлиза от Тамилските думи 'patch' (зелен) and 'ilai' (лист). Първоначално са внесени в Англия в средата на 19 век, пичулите се превръща в основен компонент на парфюмите през викторианската епоха. Твирди се, че е пренесено търговците на платове от азия, които са го слагали в копирната за да я предпазят от молци.

Сподели в

Топ продукти

Коментари

Количка

Loading cart

Промоционална безплатна доставка при поръчка на 2 или повече парфюма
47.99
лв
Carolina Herrera 212 Sexy

Carolina Herrera 212 Sexy

За жени
4.6
18.99
лв
Carolina Herrera Chic for women

Carolina Herrera Chic

За жени
4.75
78.99
лв
Paco Rabanne 1 Million

Paco Rabanne 1 Million

За мъже
4.76744
57.99
лв
Dolce & Gabbana The One for men

Dolce & Gabbana The One за мъже

За мъже
4.933335
71.99
лв
Emporio Armani Diamonds Summer for men

Emporio Armani Diamonds Summer for men

За мъже
4.81818