Аромат на Иланг-иланг

Иланг-илангАроматът на Иланг-иланг е наситен и богат. В него се долавят каучук, карамел и леки нотки на жасмин и нероли. Определя се като свеж, цветен, сладък, плодов и деликатен.

Произход
Името му произлиза от полинезийския език, и означава "цвете на цветята". За родина на дървото Иланг-иланг (Cananga odorata) се считат Филипините, но за основни прозводители се сочат Коморските острови и Мадагаскар. В родината си дървото достига големи размери (до 25 метра). Подходящо за отглеждане в домашни условия е ниската форма на растението (Cananga fruticosa).

Метод за добив
Ароматното масло от Иланг-иланг се извлича чрез дестилациянеговите от цветове, набрани рано сутрин един път седмично. Височината на дърветата се поддържа между 2 и 3 метра, за да бъдат цветята по-лесни за бране. От едно дърво могат да се добиват средно 20 до 30 кг цветя на сезон. За производството на 1 кг есенция от Иланг-иланг са необходими между 350 и 400 кг.

Употреба
Иланг-иланг намира широко приложение предимно в ориенталски и флорални аромати. В зависимост от качеството си, ароматното масло се дели на 4 категории: екстра, първа, втора и трета. За производството на парфюми се използват само екстра и първо качество масла. Комбинира се добре с цветни, плодови и дървесни нотки. Ароматът на Иланг-иланг носи усещане за елегантност, пълнота и оригиналност. Второто качество масла се използват в козметиката, а третото в производството на сапуни.

Лечебни свойства
Иланг-иланг помага за премахване на безпокойство и напрежение, чувства на гняв и страх, също така помага за повишаване на самочувствието. Маслото му действа универсално на кожата, като влияе благотворно както на суха, така и на мазна кожа, и има позитивно влияние и върху сърдечно-съдовата система.

Сподели в

Топ продукти

Коментари

Количка

Loading cart

Промоционална безплатна доставка при поръчка на 2 или повече парфюма
47.99
лв
Carolina Herrera 212 Sexy

Carolina Herrera 212 Sexy

За жени
4.6
18.99
лв
Carolina Herrera Chic for women

Carolina Herrera Chic

За жени
4.75
78.99
лв
Paco Rabanne 1 Million

Paco Rabanne 1 Million

За мъже
4.76744
57.99
лв
Dolce & Gabbana The One for men

Dolce & Gabbana The One за мъже

За мъже
4.933335
71.99
лв
Emporio Armani Diamonds Summer for men

Emporio Armani Diamonds Summer for men

За мъже
4.81818